Technisch glas

Een van de belangrijkste onderdelen van een touchscreen is de cover. De cover verzorgt - door de prominente aanwezigheid - een groot deel van de uitstraling van het product. Daarnaast heeft de cover een belangrijke functie voor het beschermen van het beeldscherm en de touchsensor.

Glascover

Het meest gebruikte materiaal voor covers is glas. Afhankelijk van het type pcap-sensor kan het coverglas worden geplaatst met een dikte van 1 tot 10 millimeter. Het glas kan op verschillende manieren worden behandeld om het steviger te maken. Als het glas tussen 1 en 3 millimeter dik is, wordt dit vaak versterkt door een chemische behandeling. Bij een dikte tussen 3 en 10 millimeter wordt het glas vaak versterkt door een thermische behandeling (verhitting).

We vertellen graag meer

Mooi afgewerkt

Het coverglas kan worden voorzien van mooi afgewerkte randen, zoals een c-profiel of facetgeslepen randen. Verder kunnen we het coverglas voorzien van afgeronde hoeken en gaten of uitsparingen voor het inbouwen van onder andere bewegingsmelders, microfoons en camera’s.

 

Daarnaast kan Dytos de cover  bedrukken. Als het coverglas niet achter een beschermingsrand (basel) wordt ingebouwd, drukken we vaak een zwarte rand rondom de buitenste rand van de touchsensor om deze uit het zicht te houden. Daarnaast kunnen we extra toevoegingen in meerdere kleuren drukken, zoals logo’s, knoppen en instructies.

Bel ons voor meer informatie

De vele mogelijkheden

Dytos kan het glas voorzien van diverse typen antireflectiecoatings en antivingerafdrukcoatings. Naast glas kunnen we ook kunststof, zoals polycarbonaat gebruiken. Dit wordt vaak toegepast bij speciale vormen van de cover of vandalismebestendige toepassingen. De polycarbonaatlaag kan worden geproduceerd met een dikte tussen 2 en 4 millimeter. Verder kan deze worden voorzien van antireflectiecoatings. Dytos adviseert u bij de keuze uit de verschillende mogelijkheden. Wij kunnen alle types snel en vanaf een klein afnameaantal leveren.