Touch sensoren

Projected capacitive (pcap) touch is een van de meest populaire technologieën voor het creëren van touchapplicaties, zoals kiosksystemen, notebooks en HMI-systemen. 

Pcap-touchsensoren

Pcap-touchtechnologie is gebaseerd op capacitieve gevoeligheid en biedt een snelle, nauwkeurige en simultane multitouchwaarneming.


Pcap-touchsensoren bestaan uit één of twee lagen weerstandsgeleidend materiaal, waarmee een x- en y-asmeting wordt gedaan. Deze wordt vertaald naar een positie op het beeldscherm.

 

Pcap-multitouchtechnologie is plug-and-play-compatible met Windows en biedt specifieke touchfunctionaliteit, zoals knijpen (inzoomen), stretching (uitzoomen), vegen (links, omlaag, omhoog, rechts en zijwaarts) en draaien. Voor tal van andere besturingssystemen, zoals Mac, Linux en Android, zijn doorgaans de juiste drivers beschikbaar.

 

De pcap-touchsensor kan de weerstandsmeting door de materialen (cover) heen waarnemen, zodat het mogelijk is beschermingsmaterialen zoals glas en kunststof voor de sensor te plaatsen. De cover kan variëren in dikte en eventueel worden voorzien van bedrukking of antireflectiecoating, zodat we tal van touchapplicaties op maat kunnen creëren.


Pcap-touchtechnologie wordt onder andere toegepast in populaire producten als de iPad, iPhone, overige tablets en smartphones.

Bel ons voor meer informatie

Custom touchscreens

Dytos is dé specialist in het samenstellen van touchoplossingen op maat. Aan de hand van onze jarenlange ervaring met pcap-touch kunnen wij u adviseren bij de keuze van de juiste cover en sensor. Daarnaast beschikken we over de kennis en benodigde tools om de touchsensor volledig af te stemmen en te integreren in uw applicatie.

Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden

Buttons en sliders

Voor speciale applicaties is het mogelijk om met één pcap-sensor extra buttons en of sliders naast het beeldscherm te creëren.

 

In de software worden specifieke posities toegewezen aan bepaalde functies waarmee u uw applicatie kunt uitbreiden met extra functionaliteit.